torsdag 27 december 2012

Nu är glada julen slut....

3:e dag jul!
 
 
Ute i solig natur med kameran i högsta hugg. det blev några bilder, bland annat denna. Bor man i Tiveden så bör man ju kunna fota Tivedstrollen, eller?
 
Ja det blev lite andra bilder också. Solen sken så vacker och det vara bara -1c så det blev en tur runt våra omgivningar. Det är knepigt vilka miljöer man kan hitta. Vissa vyer kunde lika gärna varit långt norrut som här. Men om man vrider huvet lite så ser man industrier eller skorstenar och då är det inte så långt från ödemarken. Fär väl erkänna att snart 70, så är vyer utan strapatser mer välkomna än vyer utan modern bekvämlighet. För ögat och sinnet spelar det ingen roll, men för resten av kroppen känns det bra om man slipper hyperventilera av ansträngning. Titta bara på denna bild !
 

Kunde väl lika gärna varit tagen i Nikkaluokta som i Hasselfors?
Det Du ser är de blå Kilsbergen som reser sig ur Närkeslätten. Isen framför är sjön Teen. De svarta molnen antyder sämre väder norrut än vad den blå himmeln ovan fotografen anger. Vi brydde oss inte om att kontrollera om vi hade rätt.
 
Hasselfors omges av två sjöar. Toften och Teen! Nästa bild är från norra änden av Toften, ett motiv som Du som sett mina bilder förut känner igen. Ja, det är en av mina favoritplatser att fota på då naturen lätt byter skepnad vartefter solen förflyttar sig på himmelen.
 
 
Det var allt för denna gång. God fortsättning!

Inga kommentarer: